Novice


03Feb
2020

29. maj 2020: Seminar dinamične nevromišične stabilizacije (DNS) A

Seminar bo izvedla češka (praška) šola rehabilitacije in manualne medicine Rehabilitation Prague School. Možnost obročnega plačevanja!

Dinamična nevromišična stabilizacija (DNS) je manualni in rehabilitacijski pristop za izboljšanje motoričnega sistema, ki temelji na principih razvojne kineziologije. Seminar DNS poteka v 2. stopnjah.

Več na Seminar dinamične nevromišične stabilizacije (DNS) A.


03Feb
2020

16. april 2020: Seminar visceralne manipulacije 1

Seminar bo izvedel Barral inštituta Slovenija, ki je podružnica svetovno priznanega vrhunskega mednarodnega inštituta Upledger Institute International. Možnost obročnega plačevanja!

Visceralna manipulacija je nežna prefinjena manualna terapija, ki izboljšuje sposobnost telesa za sproščanje restrikcij in nezdravih kompenzacij, ki povzročajo bolečine in disfunkcije.

Več na Seminar visceralne manipulacije.


03Feb
2020

7. marec 2020: Seminar IASTM

IASTM (Instrument Assisted Soft Tissue Manipulation) je manipulacija mehkega tkiva ob pomoči instrumenta. Pri IASTM uporabljamo set ergonomsko oblikovanih instrumentov arco za manipulacijo mehkih tkiv. Možnost obročnega plačevanja + set instrumentov brezplačno!

Več na Seminar IASTM.


03Feb
2020

20. februar 2020: Seminar kraniosakralne terapije 1

IZVAJALEC: Upledger inštitut Slovenija. Možnost obročnega plačevanja!

Seminar v izvedbi Upledger inštitut Slovenija, ki je podružnica svetovno priznanega vrhunskega mednarodnega inštituta Upledger Institute International, je namenjen strokovnjakom iz področij fizioterapije, manualne terapije, medicine, osteopatije, športne in terapevtske masaže ter drugih podobnih področij. Seminar je primeren tudi za študente višjih letnikov omenjenih področij.

Več na Seminar kraniosakralne terapije.


09Jan
2020

29. januar 2020: Informativni dan za študij manualne terapije

Pridite na informativni dan za študij manualne terapije, ki bo v sredo, 29. januarja 2020 ob 17 h v naših prostorih na Ptujski 19 v Ljubljani. Ostale termine si lahko ogledate na Informativni dnevi in brošura.


19Dec
2019

24. januar 2020: Seminar dinamične nevromišične stabilizacije (DNS) A

Seminar bo izvedla češka (praška) šola rehabilitacije in manualne medicine Rehabilitation Prague School. Možnost obročnega plačevanja!

Dinamična nevromišična stabilizacija (DNS) je manualni in rehabilitacijski pristop za izboljšanje motoričnega sistema, ki temelji na principih razvojne kineziologije. Seminar DNS poteka v 2. stopnjah.

Več na Seminar dinamične nevromišične stabilizacije (DNS) A.


30Sep
2019

18. januar 2020: Seminar manipulacije hrbtenice in sklepov

Seminar v izvedbi angleške šole Osteon Manual Therapy Training je namenjen strokovnjakom iz področij fizioterapije, manualne terapije, medicine, osteopatije, športne in terapevtske masaže ter drugih podobnih področij. Seminar je primeren tudi za študente višjih letnikov omenjenih področij. Možnost obročnega plačevanja!

Manipulacija sklepov je pasivna tehnika mobilizacije sinovialnih sklepov, za katero je značilen hiter in kratek terapevtov gib (High Velocity & Low Amplitude), ki pogosto povzroči značilen “pok”.

Več na Seminar manipulacije hrbtenice.


06Sep
2019

14. november 2019: Seminar SomatoEmotional Release 1 (SER 1)

SomatoEmotional Release (somatoemocionalno sproščanje) je terapevtski proces, ki uporablja in se razširja na podlagi načel kraniosakralne terapije, usmerjen pa je k odpravljanju negativnih učinkov, ki jih pustijo bolezni ali poškodbe v umu in telesu.

Več na Seminar SER1.


06Sep
2019

8. november 2019: Seminar terapije fascialnih disfunkcij

Terapijo fascialnih disfunkcij (FDT – Fascial Dysfunctions Therapy) so navdihnile različne miofascialne tehnike z različnih področij manualne terapije. Temelji na znanju iz nedavnih raziskav fascije ter uporabne nevrologije in znanosti o bolečini. Obstaja veliko različnih tehnik (manualne in z instrumenti), ki omogočajo tretma fascialnih bolečin in omejitev pri gibanju.

Seminar bo izvedla Akademija za manualno terapijo z vrhunskim gostujočim tujim predavateljem, francoskim osteopatom in športnim pedagogom Géraldom Stoppinijem.

Več na Seminar terapije fascialnih disfunkcij.


02Jul
2019

11. oktober 2019: Seminar artikulacije hrbtenice in sklepov

Artikulacija ali mobilizacija je temeljna podlaga večine manualnih terapevtskih tehnik. Terapevt izvaja premike pacientovih sklepov z namenom izboljšanja gibljivosti in regeneracije sklepnih površin ter zmanjšanja bolečine.

Seminar bo izvedla angleška šola Osteon Manual Therapy Training.

Več na Seminar artikulacije hrbtenice in sklepov


Akademija za manualno terapijo
Ptujska ulica 19
1000 Ljubljana

Telefon: 01 / 54 63 201
GSM: 041 540 942
E-mail: info@manualnaterapija.si
FB: manualnaterapija