David Lintonbon


David Lintonbon

Po poklicu DO (Osteopathy), PG Cert Clin Ed.

Leta 1985 je diplomiral na British School of Osteopathy (BSO) v Londonu, kjer je bil učenec legendarnega osteopata Laurie-ja Hartman-a. Po diplomi je deloval na zahodu Anglije, kjer je pri delu z igralci iz različnih nogometnih in rugby klubov razvil nadaljnje osteopatske tehnike za zdravljenje športnih poškodb. V tem času je na Brighton University diplomiral še iz kliničnega poučevanja.

Po vrnitvi v London je Lintonbon leta 1996 začel delati na British School of Osteopathy (BSO). Dve leti je sodeloval tudi z nogometnim klubom Manchester City FC z namenom razviti program usposabljanja za njihove fizioterapevte, kot pomoč pri zdravljenju ekipe. Zaradi olimpijskih iger v Londonu leta 2012 je sodeloval s proizvajalcem medicinskih izdelkov Cetu. Kot rezultat sodelovanja je nastal Cetuem – protivnetni gel za bolečine v sklepih in mišicah.

Je avtor številnih videov, DVD-jev in knjig, med njimi tudi DVD-ja o osteopatski tehniki, ki se še danes uporablja za poučevanje študentov osteopatije in drugih terapevtov ter serije šestih elektronskih knjig The Art of HVT, ki so med strokovnimi terapevtskimi knjigami že vrsto let prava uspešnica.

Danes dela ta vrhunski strokovnjak tudi na London School of Osteopathy kot klinični mentor in predavatelj, v svojih klinikah v Londonu (Integrated Medical Centre) in Haywards Heathu (Awbrook Lodge), ves čas pa je tudi gostujoči predavatelj po vsem svetu.

V Akademiji za manualno terapijo je David Lintonbon predavatelj pri strokovnih predmetih iz manualne terapije.

Akademija za manualno terapijo
Ptujska ulica 19
1000 Ljubljana

Telefon: 01 / 54 63 201
GSM: 041 540 942
E-mail: info@manualnaterapija.si
FB: manualnaterapija