mag. Mitja Surina


mag. Mitja Surina

Magister športnih in gibalnih znanosti, diplomant Akademije za manualno terapijo, tuina terapevt, manualni terapevt trigger točk, NLP Master coach, Bownov terapevt.

Do nedavnega je bil zaposlen v Termah Krka v Strunjanu kot terapevt po poškodbah in operacijah lokomotornega sistema. Trenutno dela kot manualni terapevt, obenem pa je zaposlen kot strokovni sodelavec na italijanski osnovni šoli v Kopru. Je tudi asistent na Akademiji za manualno terapijo.

Po šolanju na Fakulteti za šport Univerze v Ljubljani je zaključil magistrski študij iz športnih in gibalnih znanosti na Inštitutu za šport v Grazu (Avstrija), nato pa še študij manualne terapije na Akademiji za manualno terapijo.

Je trener fitnesa, učitelj smučanja, nordijskega teka in plavanja. Med leti 2011 in 2017 je deloval kot strokovni sodelavec in terapevt ženske rokometne ekipe (Ž.U.R.D.) Koper, v sezoni 2013/14 pa je delal tudi s košarkaši KK Portorož. Od leta 2018 dela z jadralkama olimpijskega razreda 470 Tino Mrak in Veroniko Macarol.

Odlikuje ga bogato teoretično in praktično znanje s področja športa in terapij.

V Akademiji za manualno terapijo je Mitja Surina asistent pri strokovnih predmetih iz manualne terapije.

Akademija za manualno terapijo
Ptujska ulica 19
1000 Ljubljana

Telefon: 01 / 54 63 201
GSM: 041 540 942
E-mail: info@manualnaterapija.si
FB: manualnaterapija